Natural Style

Van Kavel tot Kasteel
(uitgezonden door RTL 4)

Haags chaletHagenees en beeldhouwer Peter Laurier droomde ervan een eigen huis te bouwen. Alleen: zijn woondromen gingen wel even verder dan de 'doorsnee' woondroom. Hij liet zich inspireren door de snowboard-fascinatie van zijn kinderen.

Het moest een huis worden dat zou lijken op de chalets die je tegenkomt in Oostenrijk en Zwitserland. Maar dan wel in 'Peter-stijl'. In deze aflevering gaat presentatrice Esther Duller langs bij Peter om een kijkje te nemen in zijn bijzondere woning.

Peter hoorde dat er in zijn 'eigen' Den Haag een heel nieuwe wijk (Vroondaal) zou komen met kavels waarop vrij gebouwd mocht worden. Met zijn schetsen onder de arm, ging hij langs bij de welstandscommissie. Tot zijn verbazing waren zij onder de indruk van zijn plannen en kreeg hij toestemming om te gaan bouwen.

Materiaal uit heel de wereld
Met een officieel ontwerp kon de bouw beginnen. Je zou denken dat Peter een aannemer zou inhuren, maar niets is minder waar. Peter regelde alles zelf. Via verschillende contacten verzamelde Peter de materialen die hij nodig had. Het hout komt bijvoorbeeld uit Canada en de ramen en deuren zijn in Tsjechiƫ gemaakt. De vele keien die je terug ziet in de woning komen uit Polen.

Nieuwe projecten
Het huis is voor Peter een fantasie die werkelijkheid is geworden. Hij had eigenlijk nooit gedacht dat het hem echt zou lukken. Hoewel het volgens hem een huis is waar je prima de rest van je leven kunt wonen, is Peter in zijn hoofd al weer bezig met de volgende plannen. Vlakbij Vroondaal wil hij namelijk een bijzonder restaurant/hotelcomplex realiseren. De schetsen liggen al weer klaar, nu de instanties nog zo ver krijgen.